Burn Out

Een burnout is niet iets dat volledig op zichzelf staat. Het is een van de vele psychische klachten waar u mee geconfronteerd kunt worden. Een burn out kan ook een ‘ouder’ onbehandeld probleem als oorzaak hebben zoals depressiviteit of een fobie.

Van alle Nederlanders hebben volgens onderzoek zo’n 2,3 miljoen mensen last van een psychische aandoening of stoornis. Slechts eenderde van hen klopt aan bij een professionele zorgverlener. Uiteindelijk worden 85 van de honderd mensen niet geholpen.

Het soort stoornis is ook van invloed op het aantal vragen om hulp. Wie last heeft van een depressie of burnout, vraagt doorgaans in 63% van de gevallen om hulp. Bij angstoornissen ligt dit percentage lager, circa 40%. Van alle mensen die aan de drank verslaafd zijn meldt zich slechts 17% bij een professionele hulpverlener.

Volgens het Trimbosinstituut lijdt 6% van alle mensen met een betaalde baan aan een depressie. Dat is behoorlijk een kost erg veel geld. Want deze mensen zijn gemiddels 50 dagen per jaar afwezig. Dat zijn 10 werkweken. Wie een angststoornis heeft verzuimt ruim 40 dagen. Mensen met een alcoholverslaving ontbreken doorgaans 30 dagen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *