Relatietherapie in de regio Eindhoven

Tot wie wenden partners zich als ze hulp nodig hebben om hun relatie weer op de rit te krijgen. Zoeken zij hulp dichtbij, in de eigen woonplaats , in een naburige gemeente, of liever nog wat verder weg van huis?

Dat was de hoofdvraag van een kort onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door onze praktijk. De reden hiervoor was eenvoudig. In de cliëntenportefeuille van onze praktijk is wat betreft geografische spreiding het aantal cliënten met relatieproblemen en woonachtig op een afstand van meer dan 8 kilometer van onze praktijk oververtegenwoordigd. Bij overige hulpvragen vertoont de geografische spreiding een natuurlijker verloop.

Tijdens het onderzoek is een aantal vragen voorgelegd aan cliënten uit Eindhoven, Geldrop, Nuenen, Son, Heeze-Leende, Mierlo en Helmond. We gaan met de antwoorden die we hebben binnengekregen aan de slag. Als eerste conclusie komt naar boven dat cliënten best een half uurtje willen rijden voor een sessie en -zeer opvallend- een duidelijke voorkeur hebben voor therapie middels vetrouwelijke persoonlijke gesprekken. Hulpverlening via internet wordt als niet interessant ervaren.