Relatietherapie helpt meer mensen dan u denkt. Het komt ook vaker voor dan de meeste mensen denken. Relaties tussen partners zijn voortdurend aan verandering onderhevig, hoewel een of beide partners soms verlangen naar het vertrouwde van voorheen.  Zo kan het heel bedreigend zijn voor de ene partner als de ander geen genoegen meer neemt met de positie in het bijna vanzelfsprekende patroon van doen en laten.

Enerzijds weten we dat niet alles bij hetzelfde blijft, anderzijds zijn we bang voor veranderingen.

We worden onzeker over onszelf, hetgeen kan leiden tot gevoelens van verwijdering en onbegrip. Ook kunnen ernstige twijfels ontstaan over de toekomst van jezelf en je relatie.

Deze twijfels kunnen evenwel de basis vormen voor een perspectiefbiedende ontwikkeling van de partners binnen de relatie en daarmee voor de relatie zelf.

Partnerrelaties maken immers in fases een eigen ontwikkeling door, die specifiek en uniek is voor ieder paar. Relatietherapie, ook vaak partnerrelatietherapie genoemd, helpt je deze ontwikkeling te ontdekken en je bewust te worden welke belemmeringen er zijn en welke ontwikkelings- kansen je zelf hierin kunt creeren.

Kenmerkend voor mijn aanpak is dat beide partners hun eigen aandeel in de ontwikkeling van de partnerrelatie leren onderzoeken en begrijpen vanuit de levensloop en de context van het stamgezin. Mijn onderzoek richt zich primair dan ook op oorzaken die ontstaan zijn voordat de partners elkaar leerden kennen.

De relatietherapiesessies in mijn praktijk hebben reeds veel partners dichter bij elkaar gebracht. Onze cliënten komen uit de nabije omgeving, (Asten en Someren)  maar verder weg ook uit de regio’s Deurne, Helmond en Eindhoven. Wanneer u contact opneemt dan maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Dat kan zijn met beide partners, maar ook met alleen de man of vrouw.

Relatietherapie zinvol?

Tijdens de eerste sessie wordt meestal redelijk snel duidelijk of het zin heeft om een relatietherapie traject op te starten of niet. Dat is wel zo helder voor u en ook voor ons.

De praktijk wordt in 2020 afgebouwd en nieuwe cliënten worden niet meer ingeschreven. U kunt een beroep doen op collega’s.

Voor partnerrelatietherapie kunt u terecht  de praktijk van Helmi van de Moosdijk te Lierop.